Wintersport… Here We Come!

December is begonnen en de wintersport komt dichterbij. Het wordt koeler in Nederland, en in de wintersportgebieden is al veel sneeuw gevallen. Het is erg handig dat iedere WintersportLover optimaal kan genieten van zijn of haar vakantie, vandaar deze 5 handige tips!

  • Controleer je kleding!

In een jaar tijd kan je lichaam veel veranderen, ook al heb je nog zo’n gave ski/snowboard broek, het is altijd verstandig om alles nog even opnieuw te passen.  Misschien zit je broek toch iets strakker dan vorig jaar, erg vervelend voor tijdens het skiën, maar ook voor je veiligheid omdat je minder flexibel bent. Controleer daarom op tijd je kleding, dan heb je nog voldoende tijd om eventueel het een en ander nieuw aan te schaffen.

  • Als je iets vergeet, kan je de wintersport vergeten!

Maak een checklist! Dit is een erg handige tip, zelfs voor de mensen die niet van de “lijstjes” zijn. Zodra je opschrijft wat je nodig hebt, onthoud je het, en denk je na over andere dingen. Een erg handige tip hierbij is om na te denken over hoe je dag verloopt, en wat je nodig hebt. Je staat op.. Pakt bijvoorbeeld je bril uit je brillendoosje! Dan weet je .. Ohja ik moet mijn brillendoosje niet vergeten. En wat natuurlijk erg handig is.. begin op tijd met inpakken. Ga je voor het eerst op wintersport? Vraag dan iemand met ervaring om je te helpen.

  • Apres ski muziek kennen!

Ieder concert is leuker als je mee kan zingen, en dat geldt al helemaal voor de après-ski muziek. De één vind het verschrikkelijk, de ander vindt het geweldig. Luister van te voren alvast wat après-ski muziek, zodat je straks met een drankje in je hand jezelf kan opwarmen na de afdaling, en met iedereen kan mee zingen! Ben je geen après-ski muziek fan? Luister het dan ook .. want dan kan je jezelf voorbereiden op wat gaat komen!

  • SKI APPS!

Er zijn allerlei wintersport apps verkrijgbaar. Je kan even snel kijken naar de weersvoorspelling of bijvoorbeeld kijken hoe hard je gaat! Heel veel leuke apps voor iedere WintersportLover!

In het kort hebben we hier enkele apps op een rijtje gezet:

  1. Skiinfo –> Webcambeelden, sneeuwhoogtes en de weersverwachting van meer dan 200 skigebieden zijn te vinden in deze App.
  2. First tracks –> Deze App is voor de “Poeder sneeuw” liefhebber. Deze App heeft twee alarmen: één voor als er ’s nachts geen sneeuw gevallen is en je dus prima wat later kunt opstaan. En één wekker die al vroeg in de ochtend gaat wanneer het ’s nachts goed gesneeuwd heeft.
  3. Snowsafe –>Veiligheid is het aller aller belangrijkste! Deze gratis App laat zien waar lawine gevaar is, en hoe groot het risico is!
  • Jij bent er klaar voor, maar is je lichaam dat ook?

De naam wintersport zegt het al “winter-sport”. Veel mensen onderschatten hoe zwaar wintersport is. Skiën en snowboarden zijn zeer intensieve sporten, en je gebruikt spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had. Wees goed voorbereid op je ski vakantie, en doe wintersport oefeningen! Op onze site WintersportLoverz “Workout Tips” is een effectieve Workout te vinden die je klaar stoomt voor de wintersport.. niets is zo vervelend als spierpijn!