Safepowderride

Sinds 2015 zijn wij dé specialist in de verhuur en verkoop van lawine airbags en ander lawine materiaal. Onze passie voor de poedersneeuw gaat heel ver en daarom proberen wij jou als freerider of toerskiër de mogelijkheid te geven om tegen eerlijke prijzen te lawine airbags en toebehoren te huren of kopen. Daarnaast verkopen wij ook Dragon goggles. Want ook perfect zicht draagt bij aan de veiligheid in de sneeuw.

Hoe het begon
Wat ooit begon als een idee om het off-piste skiën en snowboarden veiliger te maken is uitgegroeid tot een project waar wij, Yannick en Milan, dagelijks mee bezig zijn. Het startte allemaal toen wij voor het zoveelste jaar als skileraar in Oostenrijk werkten. Elke dag weer, jonge kinderen skiles geven in de hoop dat zij ooit zo zouden worden als wij. Of beter gezegd, dat ze het naar hun zin zouden hebben. Naast het lesgeven, dat een uitdaging op zichzelf is, zijn wij altijd bezig met poedersneeuw. Wanneer het even kan zijn wij buiten de piste de vinden. Heerlijk als je het ons vraagt, maar ook gevaarlijk, erg gevaarlijk zelfs. Naast kennis van de omgeving en de sneeuwcondities is het belangrijk dat je goed kunt skiën of snowboarden en dat is precies waar het bij veel mensen fout gaat. Veel van de toeristen gaan ’s winters buiten de pistes skiën niet wetende wat de gevaren zijn en hoe zij die kunnen minimaliseren. Helaas is het tegenhouden van deze mensen geen doen. Wat wij echter wel beseften is dat lawine materiaal veel te duur was voor de doorsnee wintersporter. Niemand gaat immers 600 euro neertellen voor een lawine airbag die hij of zij maar een keer per jaar gebruikt. Vanuit die gedachte zijn wij gaan zoeken naar oplossingen. Wat zouden wij kunnen doen om het ‘freeriden’ veiliger te maken? Uiteindelijk ontstond daarbij het idee om lawine materiaal tegen een eerlijke prijs te verhuren. Hiermee geven we iedereen de kans om veiliger off-piste te gaan skiën.

Passie voor poeder
Het gevoel dat je ergens diep in de bergen geniet van verse poedersneeuw en deze helemaal voor jou alleen hebt, dat is waar onze passie ligt. Dat onbeschrijfelijke gevoel is tevens onze drijfveer en heeft ons gebracht waar wij nu staan. De passie voor het freeriden hebben wij allebei al jaren en wij hopen hier nog jaren van te mogen genieten. Maar natuurlijk wel zo veilig mogelijk!

De webshop
Inmiddels zijn wij trotste eigenaren en oprichters van Safepowderride.nl. Een webshop die zich richt op freeriders en toerskiërs in Nederland. Met de verhuur van lawine materiaal zoals lawine airbag rugzakken en toebehoren willen wij freeriders en toerskiërs de mogelijkheid geven om dit betaalbaar te huren. Daarnaast verkopen wij sinds dit seizoen ook lawine materiaal voor de echte fanatiekelingen. Ga je bijvoorbeeld meerdere weken in een seizoen skiën of snowaboarden, dan is het natuurlijk slimmer om een lawine airbag rugzak aan te schaffen.

Ook goggles zijn dit jaar nieuw. Goed zicht helpt immers ook om de gevaren te minimaliseren. En gelooft u ons, dit kan echt een groot verschil maken. Je vind dit jaar bij ons exclusief goggles van Dragon Alliance.

Veiliger
Vanaf het begin van Safepowderride.nl hebben wij ons een doel gesteld welke altijd hetzelfde zal blijven. Het veiliger maken van off-piste skiën en snowboarden. Wij willen je namelijk niet dit geweldige gevoel ontnemen maar het wel een stukje veiliger proberen te maken voor jezelf.